Opis
Bób to roślina strączkowa jednoroczna. Jest uprawiany przez człowieka od setek lat. Niemal każdy kojarzy go z latem jako gotowaną przekąskę (z masłem, koperkiem lub solą) lub jako dodatek do dań mięsnych. Zimą chętnie spożywamy bób mrożony, jednak od teraz mają Państwo możliwość cieszyć się jego smakiem przez cały rok niemal w każdej chwili w postaci prażonej. To pyszny i zdrowy sposób na zastąpienie niezdrowych przekąsek (chipsów, paluszków). Smak bobu prażonego odbiega nieco od bobu gotowanego – jest chrupiący, a jednocześnie delikatny. Jest całkowicie pozbawiony ulepszaczy smaku oraz innych niezdrowych składników. Produkt w swoim składzie ma tylko sól morską i jest prażony na oleju słonecznikowym.
Wartości odżywcze 100g produktu
- Wartość energetyczna 1984kj/472kcal
- Tłuszcz 17g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3g)
- Węglowodany 45g (w tym cukry 2,5g)
- Błonnik 19,7g
- Białko 25g
- Sól 1,3g