Opis
Gojnik (sideritis scardica) występuję w naturze w regionie Bałkanów, Turcji, Morza Śródziemnego oraz półwyspu Iberyjskiego.
Zaparzanie herbaty górskiej jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić do szklanki około 2-3 łyżeczek i zalać całość wrzątkiem. Herbatę górską najlepiej parzyć przez czas 3-5 minut pod przykryciem. Podczas sezonowych alergii i przeziębień, szczególnie w okresie zimowym warto zaparzać trochę dłużej niż 3 minuty tak aby olejki eteryczne sideritis scardica odpowiednio nasyciły przygotowywany napar.
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?