Opis
Płatki drożdżowe to jadalna, nieaktywna postać drożdży. Mają niesamowity aromat oraz smak, który przeplata nutę serową, orzechową oraz bardzo delikatną słodycz. Znajdują szerokie zastosowanie w kuchni - można np. dodać je do jogurtu naturalnego, kefiru czy maślanki, dodać do zupy, sosu (do zagęszczenia konsystencji w zastępstwie ciężkiej zasmażki), dodać do domowej pasty z warzyw korzeniowych czy strączkowych lub posypać zdrową różnorodną kanapkę wzbogacając jej smak.
Składniki: płatki drożdżowe nieaktywne.
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna 1440kj/344kcal
Tłuszcz 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g)
Węglowodany 36,9g (w tym cukry 12,4g)
Białko 51g
Sól 0,18g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?