Opis
Tapioka to kasza/mąka wytwarzana z manioku. Przez lata niedoceniana i pomijana w polskiej kuchni. Jest lekkostrawna i pożywna, a ponadto bardzo delikatna dla układu pokarmowego (nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna). Nie ma smaku. Używa się jej zazwyczaj do zagęszczania sosów i zup, a także do deserów (budynie, ciasta, masy). Należy pamiętać o tym, że przed gotowaniem należy tapiokę dobrze namoczyć. Gotuje się ją w dużej ilości wody lub mleka na małym ogniu tak długo, aż zamieni się w przezroczyste kuleczki. Składniki: skrobia manioku, woda
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna 1499kj/358kcal
Tłuszcz 0g
Węglowodany 89g (w tym cukry 3g)
Białko 0g
Błonnik 0g
Sól 0g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?