Opis
Kakao jest owocem drzewa kakaowca rosnącego najczęściej w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej. Dzięki tym owocom otrzymujemy kakao, masło kakaowe, a przede wszystkim czekoladę. Pokruszone kakao jest świetną alternatywą dla osób ograniczających spożycie cukru, doskonale też sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Jest jednym z najbardziej lubianych przez wszystkich produktem. Można je spożywać na wiele sposobów np. w formie płynnej, jako dodatek do ciast, deserów, owsianki, a także dań mięsnych.
Wartości odżywcze 100g produktu :
- Wartość energetyczna 2713kj/646kcal
- Tłuszcz 46g
- Węglowodany 33g (w tym cukry 0g)
- Błonnik 20g
- Białko 15g
- Sól 0g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?