Opis
Mąka orkiszowa - otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Mąka ta posiada dużo lepsze właściwości odżywcze w porównaniu z mąką z pszenicy zwyczajnej.
Zastosowanie : Mąka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Wartości odżywcze 100g produktu
Wartość energetyczna 1331kj/315kcal
Tłuszcz 2,31g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g)
Węglowodany 56,31g (w tym cukry 6,82g)
Błonnik 8,16g
Białko 12,52g
Sól 0,01g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?