Opis
Ryż do sushi to jeden z najpopularniejszych gatunków ryżu. To główny składnik klasycznego japońskiego dania SUSHI. Jest lepki i kleisty, łatwy do formowania, lepienia i jedzenia pałeczkami. Świetnie pasuje także do innych dań kuchni japońskiej i tajskiej.
Wartości odżywcze 100g produktu
- Wartość energetyczna 1547kj/370kcal
- Tłuszcz 0,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2g)
- Węglowodany 81,7g (w tym cukry 0,2g)
- Błonnik 2,8g
- Białko 6,8g
- sól 0g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?