Opis
Mak biały ma trochę delikatniejszy i słodszy smak od tradycyjnego maku niebieskiego. Jest doskonałym dodatkiem do ciast, deserów, pieczywa. Najczęściej używa się go do wypiekania Rogali Świętomarcińskich - tradycyjnych poznańskich przysmaków z okazji dnia św. Marcina a także pysznych świątecznych makowców.
Wartość odżywcza:
- Wartość energetyczna 2000kj/4781kcal
- Tłuszcz 42,7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5g)
- Węglowodany 24,7g (w tym cukry 1,4g)
- Błonnik 20,5g
- Białko 20,1g
- Sól 0,02g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?