Opis
Karob inaczej nazywany jest mączką chleba świętojańskiego. Karob otrzymuje się poprzez wysuszenie oraz zmielenie strąków drzewa karobowego. Stanowi doskonałą alternatywę dla kakao, ponadto idealnie nadaje się do wypieków oraz deserów. Posiada przyjemny, orzechowo-czekoladowy zapach oraz smak. Korab nie zawiera w swoim składzie kofeiny. Sposób użycia: Można używać zamiennie zamiast kakao.
Wartości odżywcze 100g produktu :
Wartość energetyczna 1172kj/280kcal
Tłuszcz 0,65g
Węglowodany 41,9g (w tym cukry 39,5g)
Błonnik 44g
Białko 4,64g
Sól 0,05g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?