Opis
Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka .
Składniki: mąka migdałowa
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna 239kj/572kcal
Tłuszcz 52g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74g)
Węglowodany 20,5g (w tym cukry 4,2g)
Błonnik 12,9g
Białko 20g
Sól 0,04g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?