Opis
Kasza bulgur cechuje się żółto-brązowym kolorem. Otrzymywana jest z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum. Zawiera najwięcej błonnika ze wszystkich dostępnych kasz. Posiada delikatny orzechowy posmak i najczęściej spożywana jest jako dodatek do dań gorących, sałatek oraz deserów na słodko. Powszechnie używana jest w Turcji, na Bliskich Wschodzie, niektórzy nazywają ją pszenicą po turecku.
Wartości odżywcze 100g produktu
- Wartość energetyczna 1449kj/3465kcal
- Tłuszcz 2,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g)
- Węglowodany 71,6g (w tym cukry 0,6g)
- Błonnik 3,2g
- Białko 10,5g
- Sól 0,01g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Polecane produkty
Opinie: 0
Brak opinii o produkcie. Może warto dodać własną?